Akupunktúra

Az Árkád Egészségközpont a hagyományos terápiás eljárások mellett az alternatív gyógyászat módszereivel gazdagítja szolgáltatási palettáját. Az akupunktúra különböző változatait ajánlja jól képzett orvosok szolgáltatásaként.

Az akupunktúra bizonyos testfelszínhez közeli pontok mechanikus ingerlése.
Az akupunktúra alkalmazásakor vékony tűket szúrnak a test meghatározott részeibe. Ennek hatásmechanizmusa nem teljesen ismert, de vitathatatlanul hatékonyan alkalmazható fájdalmak enyhítésére.

A több ezer éves hagyományos kínai orvoslás tradícióira épülve a test energiáinak áramlási helyein elhelyezkedő akupunktúrás pontok tűvel, illetve lézerrel történő ingerlésével jó néhány betegség tünetei enyhíthetők.

A fül akupunktúrás kezelés a fülkagyló meghatározott pontjainak tűszúrással történő kezelését jelenti. Lehetőség szerint használhatunk hagyományos fültűt(kb. 30-40 percig marad a fülben), illetve tartós tűt is, az utóbbit hetente kell cserélni. Tűszúrás helyett lézeres kezelés is alkalmazható, ekkor a pontokat speciálisan erre a célra kifejlesztett készülékkel stimulálják.

A fül akupunktúra kedvező hatást gyakorol az egyes szervekre. Aktiválja a szervezet öngyógyító mechanizmusát, javul az energiakeringés, elősegíti a gyógyulás folyamatát.

TOVÁBBI HELYSZÍNEINK

Figyelem! Az oldalon olvasható anyagok tájékoztató jellegűek és nem helyettesíthetik az orvosokkal, vagy gyógyszerészekkel való személyes konzultációt és alapos kivizsgálást.