COVID-19 ellenanyag szint meghatározás


Covid-19 ellenanyag szint meghatározás

Mit kínál a tudomány azok számára, akik kíváncsiak arra, hogy átestek-e a betegségen, rendelkeznek-e védettséggel, vagy szeretnék tudni, hogy mennyi ellenanyag van a szervezetükben?

Erre a célra szolgál az Egészségközpontjainkban elérhető ún. ellenanyag szint mérés: ez a vizsgálat az immunrendszer fertőzésre adott válaszát és a vérben található ellenanyag szintjét mutatja ki (IgG).

Az immunrendszerünk a fertőzésre válaszul különféle immunglobulinokat termel. Az IgM a fertőzést követő kb. 5-8. napon mutatható ki. A fertőzés után kb. 2-4 héttel megjelenik a vérben az IgG (amit a labor is kimutat) , amely jelen ismereteink szerint a tartós védelmet szolgálja és valószínűleg hónapokig, vagy akár egy évig is kimutatható a szervezetben.

Aki igazoltan átesett a fertőzésen, vagy megkapta a védőoltást és szervezetében kimutathatóak az antitestek, megkaphatja a 4 hónapra érvényes hatósági igazolást a védettségről.

Az ellenanyag teszt elvégzése azoknak lehet indokolt, akik kíváncsiak arra, hogy átestek-e már a fertőzésen, vagy megkapták a védőoltást és meg szeretnék nézni a szervezetükben jelenlévő ellenanyag szintet.

Hogyan történik a vizsgálat?

A vizsgálat vénás vérvétellel történik. A teszt a vérmintából vizsgálja az IgG-t, tehát a koronavírusra termelődött ellenanyag jelenlétét és szintjét. Az eredményről a Pácienseket a vizsgálatot követően 2-3 munkanapon belül emailben tájékoztatja a mikrobiológiai labor.

Hol érhető el az ellenanyag teszt?

A vizsgálat a Mammut, Árkád és Corvin Egészségközpontokban érhető el.

Mammut Egészségközpont, 1024 Budapest, Lövőház u. 1-5. Mamut II. 4. emelet, www.mammutegeszsegkozpont.hu

Árkád Egészségközpont, 1106 Budapest, Örs vezér tere 25., Árkád Bevásárlóközpont földszint, www.arkadegeszsegkozpont.hu

Corvin Egészségközpont, 1083 Budapest, Futó u. 37-45. Corvin Plaza 1. emelet. www.corvinegeszsegkozpont.hu

A vizsgálat ára

A vizsgálat ára 11 000 Ft

Tájékoztatjuk Pácienseinket, hogy a tudomány mai állása szerint nem létezik olyan vizsgálat, mely 100%-os biztonsággal meg tudja állapítani az infekciót. Amennyiben a Páciens beteg, rossz állapotban van, köhög, lázas, stb, a vizsgálat nem végezhető el. Ebben az esetben mindenképpen a háziorvost kell értesíteni, aki gondoskodik a beteg további ellátásáról. Előszűrést, biztonsági szűrést Egészségközpontjaink nem végeznek.

Pácienseink védelme érdekében Egészségközpontjainkban is kérjük az általános járványügyi szabályok betartását!

A vizsgálatra online lehet időpontot foglalni.


IDŐPONTFOGLALÁS

TOVÁBBI HELYSZÍNEINK

Figyelem! Az oldalon olvasható anyagok tájékoztató jellegűek és nem helyettesíthetik az orvosokkal, vagy gyógyszerészekkel való személyes konzultációt és alapos kivizsgálást.